Contacte: 971 85 60 00

Erasmus +

CURS 19-20

Erasmus + FPB i CFGM

Informació general

.....

Convocatòries

CONVOCATÒRIES D'AJUDES ERASMUS + PER A REALITZAR PRÀCTIQUES A EMPRESES DE LA UE (Alumnat)

CONVOCATÒRIES D'AJUDES ERASMUS + PER A REALITZAR PRÀCTIQUES A EMPRESES DE LA UE (Professorat)

Convocatòria Erasmus + professorat CFGM

Resultats

RESULTATS

Resultat del procés de selecció d'alumnat

Experiències

Posa't al seu lloc

El passat dimarts 22 d'octubre, vàrem realitzar una sortida educativa a les jornades "Posa't al seu lloc" que va dur a terme la fundació DomusVi, actual encarregada del servei d'atenció domiciliària (SAD) de Palma i fundació que gestiona a la vegada una gran quantitat de residències i llars d'ancians i depenents. Amb la realització d'aquestes jornades es volia donar a conèixer les necessitats d'un dels col·lectius més importants de la nostra societat i que any rere any, el nombre de persones usuàries va creixent. Diferents professionals i representants socials donaren a conèixer la situació i a través de diverses dinàmiques el nostre alumnat va poder gaudir d'aquesta activitat acadèmia.

L’IES SANTA MARGALIDA ACULL UNA MOBILITAT ENTRANT DE PROFESSIONALS D’ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA DINS DE LES BEQUES ERASMUS+

Ja fa 5 anys que el departament de FP de Serveis Socioculturals i a la Comunitat (SSC) de l'IES Santa Margalida participa a través d'un projecte en comú amb altres centres de les Illes Balears, de les beques Erasmus+.

Erasmus+ és un programa de la Unió Europea en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport que abasta el període 2014-2020. Es tracta d'un programa únic amb dos objectius principals:

  1. impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels joves

  2. ajudar els sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que permetin dotar les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Durant l'actual curs 2019/20, i dins el projecte Erasmus + FP. Projecte EuroFP Balears IV (2018-1-ES01-KA102-049410) promogut per la DGFPFP (Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat), es va presentar la possibilitat de participar en l’acollida de professionals d’atenció a la dependència en el nostre IES, per tal de realitzar un període de docència.

La passada setmana, del 23 al 27 de setembre, hem rebut la visita de dos professionals d’atenció a la dependència d’una Residència de persones majors de Torí (Itàlia). Aquests professionals han vengut acompanyats d’una professora de l’Institut que ha col·laborat amb nosaltres aquests dos darrers anys en l'organització de l’estada de pràctiques del nostre alumnat.

L’objectiu d’aquest període de docència fou conèixer de primera mà el funcionament de la Residència que acull els nostres alumnes, així com el model d’atenció a la dependència de Torí (Itàlia).

L’experiència ha resultat molt positiva i enriquidora per al nostre alumnat, que ja desitja iniciar el seu període de pràctiques a Itàlia per aquest curs 2019/20.

Erasmus + CFGS

Convocatòries

Resultats

Experiències

Taller d'elaboració de rosaris

Els alumnes del CFGS d'Educació Infantil, durant els dies 30 i 31 d'octubre, realitzaren un taller d'elaboració de rosaris.
L'objectiu pedagògic d'aquesta activitat fou potenciar les nostres tradicions durant aquesta època de l'any.
Per els nostres alumnes és important treballar-ho, ja que així ho podran transmetre als infants de 0 a 3 anys en el seu pròxim futur laboral.
Des d'aquí volem animar a la gent a comprar o a realitzar rosaris ensucrats per Tots Sants.

CURS 18-19

Erasmus + FPB i CFGM

Informació general

Convocatòries

CONVOCATÒRIES D'AJUDES ERASMUS + PER A REALITZAR PRÀCTIQUES A EMPRESES DE LA UE (Alumnat)

CONVOCATÒRIES D'AJUDES ERASMUS + PER A REALITZAR PRÀCTIQUES A EMPRESES DE LA UE (Professorat)

Resultats

RESULTATS DEL PROCÉS DE SELECCIÓ

Alumnat (FPB SC)

Experiències

8 ALUMNES I TRES PROFESSORS DE L'IES SANTA MARGALIDA PARTICIPEN A LES BEQUES ERASMUS+ A TURIN (ITÀLIA)

El departament de FP de Serveis Socioculturals i a la Comunitat (SSC) de l'IES Santa Margalida, ja fa 5 anys que participa a través d'un projecte en comú amb altres centres de les Illes Balears, de les beques Erasmus+. Erasmus+ és un programa de la Unió Europea en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport que abasta el període 2014-2020. Es tracta d'un programa únic que te com a objectiu impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels joves, a més d'ajudar els sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que permetin dotar les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Durant l'actual curs 2018/19, i dins el projecte Erasmus + FP. Projecte EuroFP Balears IV (2018-1-ES01-KA102-049410) promogut per la DGFPFP (Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat), 5 alumnes del CFGM de TAPSD gaudeixen d'una beca Erasmus+ a Torí (Itàlia). Aquest any dues alumnes, realitzen una estada de 3 mesos ErasmusPRO, és a dir tota la Formació en Centres de Treball (FCT) es fa a Torí, les participants són: Maria del Camí Bennassar i Natalia Cercos. També 3 alumnes passaran 5 setmanes a la mateixa ciutat, són: Aina Buades, Margalida Jover i Magdalena Ensenyat per tal de fer una part de les seves pràctiques formatives en centres de treball, així com conèixer el funcionament dels serveis socials a Itàlia i també el sistema educatiu.

El professor Daniel Travieso ha acompanyat a les alumnes durant la primera setmana, de les dues estades, per tal de conèixer el sistema educatiu italià, així com coordinar les diferents activitats inicials de les alumnes, i establir lligams amb el centre italià que acull al nostre alumnat. Les nostres alumnes estan molt contentes de participar en una experiència com aquesta. Estan realitzant les seves pràctiques a una residència de persones majors, i estan entusiasmades amb aquesta estada a Itàlia.

Aquest any també participen els alumnes de Formació professional bàsica (FPB) de Comerç de l’IES Santa Margalida. Tres alumnes viatjaran a Torí per fer pràctiques durant 2 setmanes a diferents botigues de roba. Els alumnes que disfrutaran d’aquesta experiència són: Christian Jaume, Anais Ficek i Sergio Porcel. Aquests alumnes estaran acompanyats les dues setmanes pels professors: Joan Bennassar i Martí Obrador. La participació a Erasmus+ dels alumnes de FPB és una nova experiència que de moment ha engrescat els alumnes participants.

Les alumnes que realitzen les pràctiques a Torí (Itàlia), fent panades per Pasqua

LES BEQUES ERASMUS+ A TURÍN (ITÀLIA)

Els alumnes de FPB DE COMERÇ de l''IES SANTA MARGALIDA han participat a les LES BEQUES ERASMUS+ A TURÍN (ITÀLIA).


Durant l'actual curs 2018/19, i dins el projecte Erasmus + FP. Projecte EuroFP Balears IV (2018-1-ES01-KA102-049410) promogut per la DGFPFP (Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat), els alumnes de FPB de Comerç, han realitzat part de la seva Formació en Centres de Treball a Turín (Itàlia), durant 2 setmanes. Els professors Martí Obrador i Joan Bennassar acompanyaren als alumnes durant aquestes dues setmanes.

Els alumnes que disfrutaren d’aquestes beques Erasmus+ a Turín són: Christian Jaume Torralba, Anais Ficek Caicedo i Sergio Porcel Molina. Realitzen la seva FCT a Turín a botigues de comerç, concretament de roba. Els alumnes han disfrutat molt de la seva estada, i han coincidit amb altres 5 alumnes de CFGM Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència, que ja eren a Turín abans, disfrutant de Beques Erasmus+.

Tots els alumnes de IES Santa Margalida a Turín (Itàlia), acompanyats del professor Martí Obrador

Erasmus + CFGS

Carta Erasmus d'Educació Superior (ECHE)

Español

Informació general

Convocatòries

Resultats

Experiències

CURS 17-18

Erasmus + FPB i CFGM

Informació general

.....

Convocatòries

CONVOCATÒRIES D'AJUDES ERASMUS + PER A REALITZAR PRÀCTIQUES A EMPRESES DE LA UE (Alumnat)

CONVOCATÒRIES D'AJUDES ERASMUS + PER A REALITZAR PRÀCTIQUES A EMPRESES DE LA UE (Professorat)

1a Convocatòria Erasmus + professorat CFGM

Resultats

RESULTATS

Resultat del procés de selecció d'alumnat

Experiències

5 ALUMNES I UNA PROFESSORA DE L'IES SANTA MARGALIDA PARTICIPEN A LES BEQUES ERASMUS+ A TURIN (ITÀLIA)

El departament de FP de Serveis Socioculturals i a la Comunitat (SSC) de l'IES Santa Margalida, ja fa 4 anys que participa a través d'un projecte en comú amb altres centres de les Illes Balears, de les beques Erasmus+. Erasmus+ és un programa de la Unió Europea en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport que abasta el període 2014-2020. Es tracta d'un programa únic que te com a objectiu impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels joves, a més d'ajudar els sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que permetin dotar les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Durant l'actual curs 2017/18, i dins el projecte Erasmus + FP. Projecte EuroFP Balears III (2017-1-ES01-KA102-037681) promogut per la DGFPFP (Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat), 5 alumnes del CFGM de TAPSD gaudeixen d'una beca Erasmus+ a Turín (Itàlia). Les participants són: Antonio Domínguez, Amparo Fiol, Margarita Serra, Maria del Mar Reynés i Joana Francesca Ramon. Varen partir dia 4 de maig, i passaran 5 setmanes a la ciutat de Turín, per tal de fer una part de les seves pràctiques formatives en centres de treball, així com conèixer el funcionament dels serveis socials a Itàlia i també el sistema educatiu. La professora Catalina Coll està acompanyant a les alumnes durant la primera de les 5 setmanes, per tal de conèixer el sistema educatiu italià, així com coordinar les diferents activitats inicials de les alumnes, i establir lligams amb el centre italià que acull al nostre alumnat. Les nostres alumnes estan molt contentes de participar en una experiència com aquesta. Estan realitzant les seves pràctiques a una residència de persones majors, i estan entusiasmades amb aquestes 5 setmanes de beca Erasmus+.

Alumnes que participen durant el curs 2017/18 a les beques Erasmus+ a Turín (Itàlia), amb la professora acompanyant Catalina Coll.

Alumnes que participen durant el curs 2017/18 a les beques Erasmus+ a Turín (Itàlia), amb personal i usuaris de la Residència per a persones majors on realitzen part de les seves pràctiques.

Erasmus + CFGS

Convocatòries

Resultats

Experiències